28 april 2016

Pedicure

Veel mensen besteden weinig aandacht aan hun voeten, terwijl onze voeten ons lichaam dragen. Aandacht besteden aan gezichtsverzorging vinden we vaak heel normaal, maar hierbij vergeten we vaak onze voeten. We lopen gemiddeld per dag 8.000 tot 10.000 stappen, dat is in een heel leven gemiddeld 185.000 kilometer! In 185.000 kilometer kan je maar liefst 4x rond de wereld lopen.

Kortom; voetverzorging is niet alleen zeer belangrijk, het voelt ook heerlijk aan en het ziet er verzorgder uit.

Waarom voetverzorging?
Doordat onze voeten veel te verduren hebben is voetverzorging zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven. Maar liefst 20% van de Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen. Dit komt vooral door het dragen van (te) hoge hakken. Regelmatige voetverzorging helpt eventuele klachten te voorkomen.

 

“Maar ook als u geen voetproblemen heeft, is het een weldaad om uw voeten eens goed te laten verzorgen en te verwennen. Want onze voeten zijn tenslotte onze basis! Gun uw voeten daarom regelmatig een bezoek aan de pedicure. Ze zijn het waard!”

 

Een basis pedicurebehandeling bestaat uit:

  • Desinfectie van de voeten.
  • Eventueel dikke nagels dun maken.
  • Nagels knippen.
  • Verwijderen van eelt, likdoorns en kloven.
  • Eventueel ingroeiende nagel behandelen.
  • Nagelomgeving reinigen.
  • Verzorgende voetencrème inmasseren.

Ook kunt u kiezen voor een deelbehandeling. Dit houdt in dat ik alleen nagels knip, eelt of een likdoorn verwijder of een ingroeiende nagel behandel.
Ik werk met een nattechniek, hierbij vernevelt water tijdens het frezen. Dit wordt zowel verkoelend als prettig ervaren.

 

 

 

“Kwaliteit in mijn praktijk is voor mij zeer belangrijk. Dit is dan ook de reden waarom ik mijzelf blijf ontwikkelen door het volgen van specialisaties, cursussen, workshops en het lezen van vakliteratuur. Ik ben daarnaast ook aangesloten bij Provoet en de Kamer van Koophandel.”